Filou Oostende kent woensdag 7 juli zijn Europese tegenstanders in Basketball Champions League

© gf
© gf
Redactie KW

Filou Oostende is één van de 28 clubs die door de Basketball Champions League definitief aanvaard zijn om aan de zesde editie van deze prestigieuze continentale clubcompetitie deel te nemen.

De 28 rechtstreekse deelnemers basketten in 15 verschillende nationale competities. Turkije (5) , Spanje (4) en Griekenland (3) hebben de meeste vertegenwoordigers. Van die 28 zekerheden zijn er vijf landskampioenen: Filou Oostende, Nymburk (Tsjechië), Falco Szombathely (Hongarije), VEF Riga (Letland) en Stal Ostrow Wielkopolski (Polen). Elf andere kampioenen knokken in de kwalificatierondes.

Acht poules

Zoals vorig seizoen spelen de clubs in de reguliere competitie slechts 6 en niet 14 speeldagen. Er zijn acht poules van vier clubs. De eerste speeldag is voorzien op 5 en 6 oktober. Elke poulewinnaar plaatst zich voor de Round of Sixteen. De tweedes en derdes strijden in – dat is nieuw! – een play-in volgens de formule van de best-of-three in januari om de acht andere tickets. De lottrekking heeft woensdag 7 juli in Zwitserland plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier