Filou Oostende kent geen enkele moeite met rode lantaarn Luik

Dario Gjergja zet de lijnen uit bij Filou Oostende. © belga

Op bezoek bij rode lantaarn Luik behaalde Filou Oostende een moeiteloze 67-91-zege. Alleen in het tweede kwart spartelde de rode lantaarn flink tegen.

Na 16 seconden opende Thompson de score (0-2) en na 2’37” driepunterde Djordjevic al naar 2-11. Shevon Thompson (4), Chase Fieler (3), Dusan Djordjevic (3) en Vincent Kesteloot (1) zorgden voor die tussenstand. Thompson realiseerde met zijn achtste punt de eerste breuk boven de tien eenheden aan 6-17 na 4’52”.

Oostende bouwde een royale 14-28-bonus uit in het openingskwart. Aan de rust bleef daarvan amper één puntje over: 42-43. Een bom van Bojovic legde die ruststand vast. Nochtans leek er drie minuten voor de rust bij 29-39 geen vuiltje aan de lucht.

Twee opmerkelijke vaststellingen halverwege deze match. Positief: Shevon Thompson scoorde in elf minuten zestien punten aan 100 procent (5 op 5 tweepunters en 6 op 6 vrijworpen). Hij plukte 4 rebounds en was ook goed voor 4 uitgelokte fouten.

Foutenlast

Negatief: de Oostendenaars hoorden in de eerste helft al achttien fouten. Vooral Yannick Desiron was het grootste slachtoffer van de fluitwoede van de refs Nick Van den Broeck, Samir Krehic en Frederik Van den Abbeele. In amper 8’29” telde hij vier fouten. Maar Jean-Marc Mwema (in 4’29”) en Nedim Buza (in 3’45”) hoorden ook waanzinnig snel drie fouten. Chase Fieler (3), Elias Lasisi (2), Vincent Kesteloot (2) en Loic Schwartz (1) vulden het geheel aan fouten aan.

Met een driepunter opende Dusan Djordjevic het derde bedrijf waarin de Oostendenaars zich via 44-53 losrukten tot 54-66 aan het halfuur.

Uit het vierde kwart onthouden we vooreerst dat Elias Lasisi (57-70), Tannick Desiron (61-74) en Jean-Marc Mwema (62-78) heel snel hun vijfde fout hoorden. Toen Williams in de 37ste minuut de twintiger (63-83) op het scorebord spijkerde, kregen Keye van der Vuurst-De Vries en Tim Lambrecht ook hun speelkans. TJ Williams en Chase Fieler werden vervangen. Beiden dankten snel met een knappe korf. De twaalf Oostendenaars scoorden allemaal.

Filou Oostende won met 67-91. Shevon Thompson was met 25 punten (8 op 10 tweepunters, 9 op 11 vrijworpen), 9 rebounds en 9 uitgelokte fouten uitblinker bij de Zeekapiteins.