Filou Oostende hakt Bergen helemaal in de pan

© BELGA
Redactie KW

Met een 58-91-overwinning heeft Filou Oostende het duel tussen de viceleider en de leider glansrijk gewonnen. Dit was meteen ook de heruitgave van de Supercup, twee maanden geleden eveneens door Oostende gewonnen.

Maric, Ketseloot (4), Djordjevic, Fieler (2) en Lasisi (6) openden de topper meteen goed: 0-12. Alstublieft! De match was pas vier minuten jong. Bergen maakte echter de borst nat en naderde tot 14-16 na het openingskwart. Op het einde van het tweede kwart verbreedden de Filous de kloof van 29-33 naar 33-44.

Filou Oostende hakt Bergen helemaal in de pan
© BELGA

Na de rust gunde Oostende geen enkel sprankeltje hoop aan de Borains. De kustjongens hakten hun opponenten compleet in de pan. De scores van het derde (11-21) en het vierde (14-26) bedrijf spreken voor zich. Kesteloot plaatste vlak voor het halfuur de twintiger (44-65) op het bord.

Filou Oostende hakt Bergen helemaal in de pan
© BELGA

Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers.. Elias Lasisi (5 op 6 tweepunters, 2 op 4 bommen en 4 op 4 vrijworpen) haalde de beste computerevaluatie met 20 punten, 3 rebounds en 3 assists. Oostende beheerste ook met nadruk de luchtduels: 25-36. Maric (7), Djurisic (6) en Mwema (6) haalden de meeste rebounds neer. Ook Lambrecht kreeg speelgelegenheid. In 2’56” scoorde hij 4 punten (1 op 1 bom en 1 op 2 vrijworpen) en plukte hij 1 rebound. Lambrecht zette met een bom de dertiger (58-89) op het bord. Filou Oostende gaat als leider de interlandbreak in.

Filou Oostende hakt Bergen helemaal in de pan
© BELGA

(PR – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier