Filou Oostende haalt het met twee punten tegen Saint-Quentin

Olivier Troisfontaines maakte een heel goede indruk tegen Saint-Quentin. © P.R.
Redactie KW

Ook op de tweede tornooidag in het Franse Le Portel heeft FilOu Oostende een zege behaald, zij het nipt (79-77), tegen de Franse tweedeklasser Saint-Quentin.

Via 8-10 namen de Fransen een driepunten-voorsprong (18-21) aan het einde van het openingskwart. In het tweede kwart incasseerden Nakic (Oostende) en Philipp (Saint-Quentin) elk een technische fout na een licht conflict tussen beiden. Complexloos en collectief sterk trok Saint-Quentin met een 31-41-voorsprong naar de kleedkamers.

Topschutter Troisfontaines

De Oostendenaars reageerden kordaat en scoorden bij 48-50 de aansluitingskorf. In het vierde kwart van de ultra-gesloten match leek de Franse tweedeklasser zijn hand naar de zege uit te steken: 57-59 (30′) en 60-64 (35′). Daarna rushten de Zeekapiteins aan een hogere versnelling naar de 79-77-zege. Bij Saint Quentin waren de veertien punten van Parker Jackson-Cartwright onvoldoende om de overwinning te boeken.

Olivier Troisfontaines was de MVP van de wedstrijd Oostende-Saint Quentin. Hij scoorde 17 punten, waarvan 75% aan driepunters (namelijk 3 op 4), ook 2 op 3 tweepunters en 4 op 4 vrijworpen. Troisfontaines was goed voor 4 assists in 14 minuten. Na topschutter Troisfontaines (17) eindigden ook Sylla (13) en Djordjevic (11) in de dubbele cijfers. Bij Oostende ontbrak nog steeds Bratanovic wegens een liesblessure.

P.R.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier