Filou Oostende haalt hard uit naar Litouwse tweedeklasser

© Facebook Filou Oostende

Op de eerste dag van het internationaal Atlas-tornooi in het Chinese Hangzhou behaalde Filou Oostende een overtuigende 46-79-overwinning tegen BC Palanga, vorig seizoen nummer drie in de tweede klasse van Litouwen.

Coach Gjergja koos voor Djordjevic, Buysse, Mwema, Sylla en Thompson als basis-vijf. Filou Oostende nam vooral na de rust (24-29) afstand van zijn tegenstander. In het derde quarter was het verschil 14-28, in het vierde kwart bedroeg de afstand nog meer: 8-22.

In de luchtduels (25-59) was Oostende superieur. Thompson pakte met vier block-shots uit. Desiron was topschutter met 15 punten aan 90 % (5 op 6 tweepunters en 5 op 5 vrijworpen). Hij haalde ook negen rebounds neer. McIntosh scoorde 13 punten, Thompson en Sylla elk 11. Van de elf Oostendenaars speelde enkel Angola niet.