Filou Oostende grijpt naast ticket voor de Final Eight

Nieuwkomer Thomas Welsh was in Tenerife goed voor een double-double. © (Foto PR)
Redactie KW

Neen, Filou Oostende is er begin oktober niet bij wanneer de Final Eight van de Champions League op de agenda staat in Athene. Dure balverliezen (16) en onvoldoende sterkte in de luchtduels (44-31) kostten de kwalificatie.

Er was geen enkele supporter toegelaten door de Canarische autoriteiten. In een leeg Pabellon van San Cristobal de la Laguna openden Salin, Fitipaldo en Cavanaugh met vuurwerk. Een trio aan driepunters zette 9-2-cijfers na vier minuten op het scorebord. Bij 17-8 reageerden Gillet en zijn ploegmakkers met een 0-10-run. Met vijf Belgen op het terrein (Schwartz, Troisfontaines, Mwema, Buysschaert en Gillet) kwam Filou Oostende na een dunk van Schwartz 20-24 voorop. Twee bommen van Schwartz vergrootten de kloof zelfs tot 23-30 na 18 minuten. De rood-gelen konden die voorsprong echter niet vasthouden. Schwartz (10 punten, 3 rebounds, 2 assists, 3 steals) en Welsh (6 punten, 5 rebounds, 1 assist) waren de blikvangers in de eerste helft die op 30-30 in evenwicht eindigde.

Tenerife had tijdens de rust de boodschap goed begrepen. Het moest anders. In het derde kwart bereikten Huertas, Shermadini en Doornekamp te snel de tienpuntengrens (43-33). Na het halfuur (51-41) hielden de eilandbewoners hun prooi bij het nekvel vast. Het werd zelfs 59-43. Debutant Welsh (13 punten, 12 rebounds), Mwema en van der Vuurst antwoordden nog tot 59-52. Meer zat er niet meer in voor Oostende dar de match met 62-54 verloor. Ondanks de uitschakeling is dit een knap resultaat voor Filou Oostende dat in deze samenstelling nog geen oefenmatch speelde en ook nog geen beroep kon doen op de aan de lies geblesseerde Bratanovic.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier