Filou Oostende geeft zege uit handen tegen Ljubljana

Nemanja Djurisic was goed voor 19 punten bij Oostende. © Foto VDB
Redactie KW

Filou Oostende nam het dinsdagavond in de eigen Versluys Dôme op tegen het Sloveense Petrol Olimpija Ljubljana. Wedstrijd nummer vier in de groepsfase van de Champions League.

De kustploeg begon deze campagne met twee nederlagen, maar boekte vorige week een knappe zege tegen het Litouwse Klaipeda. In de eigen competitie moest de landskampioen afgelopen weekend echter de leidersplaats afstaan aan Bergen na een wanprestatie op het parket van Kangoeroes Mechelen.

Coach Dario Gjergja kon voor dit Europees treffen rekenen op zijn voltallige selectie. Filou nam een degelijke start met een vroege 9-2-voorsprong via Djordjevic en Kesteloot, maar de hoge pressing van de bezoekers bracht de thuisploeg in de problemen. Maar liefst zeven balverliezen en een 3-17 later wees het scorebord plots 12-19 aan. Met een korf en extra vrije worp reduceerde Schwartz de kloof weliswaar naar twee punten in de aanvangsminuut van het tweede luik (19-21).

IJzersterke torens onder de korf

In een gelijkopgaand vervolg was Oostende inside niet opgewassen tegen de ijzersterke torens onder de korf. Vanop afstand kende Fieler meer succes en met twee bommen bracht hij de geelhemden weer op voorsprong (34-31). Met drie vrijworpen en een derde driepunter van Span, goed voor zeventien punten in de eerste helft, waren het toch de Slovenen die op de buzzer met een bonus richting rust stapten (39-40).

Filou kwam snedig uit de kleedkamer en liet onder impuls van Djurisic een 9-0 noteren (48-40). Via Fieler bleef de kloof enige tijd gelijk (56-48), maar toen kapitein Djordjevic werd vervangen, zakte Oostende als een pudding ineen. Een ongelukkige TJ Williams ging keer op keer tevergeefs op zoek naar eigen succes (2/13), met een morrend thuispubliek en een 2-11 tot gevolg (61-64). Gjergja greep in en bracht zijn kapitein terug tussen de lijnen, maar het verdronken kalf kwam niet meer boven water. Na de monsterdunk van Fieler bij 67-69 leek de motor even opnieuw aan te slaan, al was dat zonder Span gerekend die met zijn vijfde bom voor de beslissing zorgde. Twintig seconden voor tijd zorgde Djurisic nog voor de 73-75, maar op basis van de videobeelden werd de daaropvolgende fout van Djordjevic als moedwillig bestempeld, waardoor de Slovenen het balbezit behielden en de match uitspeelden (73-79). Pijnlijke en absoluut te vermijden nederlaag voor Filou Oostende.

Filou Oostende – Petrol Olimpija Ljubljana 73-79

(16-21, 23-19, 22-16, 12-23)

Filou Oostende: Williams 7, Lasisi 5, Schwartz 7, Buza 2, Mwema 0, Desiron 2, Djordjevic 8, Kesteloot 8, Fieler 15, Maric 0, Djurisic 19

Petrol Olimpija Ljubljana: Jones 12, Span 23, Bubnic 2, Lazic 8, Samanic 1, Lapornik 18, Begic 2, Mesicek 0, Sanon 7, Rebec 0, Radulovic 6

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier