Filou Oostende gaat onderuit in opener van de Champions League

Keye van der Vuurst liet mooie dingen zien in Straatsburg. © PR

Het was geen pretje voor Filou Oostende om deze campagne van de Champions League te openen bij het ambitieuze Straatsburg. De rood-gelen leden een 77-64-nederlaag en dat was een correcte eindstand.

Quentin Serron groette in eigen huis meteen zijn Oostendse vrienden met de openingstweepunter. De Fransen hadden al 6-0 op het bord gespijkerd toen Thompson de eerste score voor Oostende aantekende. Djordjevic wiste met een leuke lay-up de moeizame start uit: 10-10. Met zijn zevende punt bombardeerde Angola de geelhemden aan 13_15 op op voorsprong. Aan de vrijworplijn legde McIntosh de 22-21-quarterstand vast.

Angola en Thompson beukten vlot naar een vroege 24-29-voorsprong en de ingevallen McIntosh hield dat handje-vol punten tot 28-33 vast. De wedstrijd was niet eens een kwartier jong. Toen incasseerden de Oostendenaars echter in 2’46” een 11-0-patat. Aan de rust keek Oostende tegen een achterstand van zeven eenheden (42-35) aan. Thompson (12 punten uit 6 op 7 tweepunters, 5 rebounds en 1 assist) en Angola (11 punten uit 3 op 6 tweepunters, 1 op 2 bommen en 2 op 3 vrijworpen, 3 rebounds en 1 assist) hadden de beste productie in de eerste helft.

Na de rust tekende opnieuw Serron de eerste korf aan. Tegen zijn ex-club was Serron met 6 punten aan 60 %, 5 rebounds en 5 assist heel knap bezig. Een 9-2-opener van dat derde kwart leidde tot 51-37. Twee bommen van Mwema wekten de indruk dat Oostende aan 54-46 de achtervolging inzette. Dat was echter niet mogelijk tegen de Fransen die vlot naar 68-52 en zelfs maximaal 73-56 doorduwden. Krachtig reageerde McIntosh nog enkele keren. Na 75-64 legde Scrubb de 77-64-eindstand vast.

Shevon Thompson haalde de beste computerevaluatie bij Oostende met 16 punten, 9 rebounds, 1 assist en 2 steals. Noteren we ook de vijf assists van Keye van der Vuurst-de Vries.