Filou Oostende gaat in slotfase onderuit tegen Okapi Aalst

Dusan.© VDB
Dusan.© VDB
Redactie KW

Vrijdagavond heeft Oostende zijn tweede competitie-nederlaag geleden. Okapi Aalst riep de Zeekapiteins met een 71-68-score een halt toe.

Filou Oostende miste nog steeds Bratanovic, Buysse en Nakic. Wel behoorde Welsh opnieuw tot het team. De Amerikaan speelde slechts een twaalftal minuten.

Pas na 2’32” verdween een eerste nul van het scorebord. Sylla scoorde 0-2. Djordjevic en Schwartz beukten door naar 2-9. Na 6’36” was het de hoogste tijd om Sylla te vervangen. De soms te slordige Senegalese international had amper één van zijn zes aanvallen afgewerkt. Gillet nam zijn plaats in. Okapi deed de score tot 20-15 kantelen aan het einde van het openingskwart. Mihailovic driepunterde zelfs naar 25-18. Met een leuke bom bracht Troisfontaines de Zeekapiteins aan 27-29 opnieuw voorop. Halverwege was de score perfect (34-34) in evenwicht. Met 8 punten (4 op 8 tweepunters en 0 op 3 bommen) en 7 rebounds plus 1 block en 1 steal haalde Sylla toen toch aardige stats in de eerste helft.

In het derde bedrijf liet Oostende zich op enkele balverliezen betrappen. Geukens en Lihailovic straften dit met knap transitiespel netjes af: van 43-45 naar 48-47. Met een bom en een tweepunter van Keye van der Vuurst leidden de rood-gelen met 50-54 aan het halfuur.

Okapi deed het tij vroeg in het vierde deel tot 55-54 keren. Twee driepunters op rij (van der Vuurst en Gillet) brachten Oostende opnieuw aan de leiding: 55-60. Mwema opende zijn rekening met een bom aan 57-63. Van der Vuursr en Mwema verzorgden de productie maar een bom van Mihailovic op 21 seconden van het einde bracht Okapi 69-68 voorop. In de volgende aanval werd Djordjevic op een loopfout betrapt. Nog 11 seconden. Daarna volgde een fout van Troisfontaines op Vujosevic en een technische fout ten nadele van coach Gjergja. Geukens zette de vrijworp voor de technische fout om (70-68), Vujosevic benutte enkel de eerste van zijn kansen: 71-68. Nog 8 seconden. Gillet zag zijn ultieme bom op de ring sterven. Bij Oostende haalde van der Vuurst (14 punten, 3 rebounds en 3 assists) de beste computerevaluatie.

Op deze speeldag ging de volledige top-drie onderuit. Ook Antwerp Giants (in Mechelen) en Bergen (in Leuven) leden een nederlaag. Zondag ontvangt Oostende het bescheiden Luik.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.