Filou Oostende en Pierre-Antoine Gillet blijven tot 2024 samen

Pierre-Antoine Gillet blijft langer bij Oostende. © PR
Redactie KW

Basketter Pierre-Antoine Gillet (30) heeft een nieuw driejarencontract bij Filou Oostende getekend. De Belgian Lion blijft tot juni 2024 bij de recordkampioen. “In Oostende is het gewoon geweldig. Winnen is hier het belangrijkste en daar houd ik van.”

Gillet is aan zijn tweede periode bij de Zeekapiteins bezig. Tussen 2013 en 2017 speelde Gillet, die bij Luik zijn jeugdopleiding genoot, al voor Oostende. Die vier seizoenen leverden hem vier landstitels en evenveel bekers op. Daarna trok hij naar het buitenland, eerst bij het Franse Chalon-sur-Saône, daarna bij de Spaanse clubs Tenerife en Fuenlabrada. In de zomer van 2020 tekende Gillet een contract tot 2023 dat hij nu dus openbrak tot 2024.

Winnen

Vorig seizoen was Gillet bij Filou Oostende in de reguliere competitie goed voor 11,7 punten, 5 rebounds en 1,5 assists in 26’16”. In de Basketball Champions League noteerde hij 8,8 punten, 1,8 rebounds en 1,8 punten in 25’30”.

“In Oostende is het gewoon geweldig. Hier is er een goed project van jeugd en ervaring. De ambitie van dit team is niet veranderd: we gaan voor een elfde titel op rij.”

Pierre-Antoine Gillet was de vorige jaren als betrouwbare, hardwerkende en raakshottende power forward een absolute meerwaarde voor de kampioenenploeg. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier