Filou Oostende domineert Champions League-duel tegen Darüssafaka

Haris Bratanovic maakte een gesmaakte invalbeurt met zeven punten in zes minuten.© P.R.
Haris Bratanovic maakte een gesmaakte invalbeurt met zeven punten in zes minuten.© P.R.
Redactie KW

Met een 77-67-zege tegen het Turkse Darüssafaka Istanbul heeft Filou Oostende zijn Champions League-campagne op een knappe manier afgerond. De rood-gelen eindigen derde in hun poule.

Filou Oostende kon nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Mario Nakic en Simon Buysse. Na de openingskorf van Jerrett tekende Djordjevic snel de gelijkmaker aan. Schwartz driepunterde Oostende in de derde minuut bij 7-4 aan de leiding. Mwema en Welsh duwden snel naar 11-4 door.

De Turken, die aanvankelijk die vroege achterstand bijna helemaal uitveegden, maakten toen kennis met de stevig ingevallen Bratanovic. Op verschillende manieren joeg de gewezen Barcelona-speler zeven punten op rij door het netje: van 18-16 naar 25-16. De rood-gelen controleerden netjes het tweede kwart en leken met een knap verschil naar de kleedkamers te stappen.

Slordigheden

Oostende liet in de laatste dertig seconden zijn 43-35-voorsprong bijna helemaal verdampen. Na een slechte pass van Van der Vuurst plofte Veyseloglu met een bom 43-40-rustcijfers op het bord. Bij Oostende hadden de elf spelers toen allen al gescoord.

Vroeg in het derde bedrijf namen de Turken meteen de leiding over: 43-44. Met bommen wezen Schwartz en Gillet de weg naar een 17-2-antwoord: 60-46 en nog dertien minuten te gaan. Darüssafaka dat twee Amerikanen had thuisgelaten, wou niet buigen en reageerde tot 62-54. Aan het halfuur stond een verschil van tien eenheden (64-54) op het bord.

Schwartz opende het vierde kwart (66-54), maar de Turken maakten daarna van diverse Oostendse slordigheden gebruik om te naderen tot 68-62. Mwema en Gillet hielden de zege echter thuis. Schwartz (14 punten aan 100 % en 3 assists) was de uitblinker van een Oostendse ploeg die de Turken beperkte tot minder dan 70 punten. Oostende plukte veel meer rebounds dan zijn tegenstander en deelde ook meer assists uit. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten