Filou Oostende boekt zege in Bonn

Aanwinst Thomas Welsh zette opnieuw een knappe prestatie neer. © (Foto PR)

onder de geblesseerden Buysse, Bratanovic, Nakic en van der Vuurst hebben acht Oostendenaars een knappe 71-81 overwinning geboekt tegen Bundesligaclub Bonn.

Filou Oostende speelt zondagnamiddag om 16 uur tegen Telekom Baskets Bonn op de galamatch van de Duitsers die straks aan hun 25ste Bundesliga-seizoen beginnen. Drie jaar geleden behoorden Bonn en Oostende tot dezelfde poule van de Champions League. Oostende vervangt Rostock Seawolves dat wegens een coronabesmetting in extremis forfait gaf.

De thuisploeg opende met 6-3 maar uiteindelijk scoorden de bezoekers in het eerste en tweede kwart telkens twee punten meer dan de thuisploeg. Op assist van Djordjevic legde Trpisfontaines met een bom de 42-46-rustscore vast.

Gillet nam in de hervatting de basisplaats van Sylla in. In het derde bedrijf namen Welsh en co de controle stevig in handen. Zo groeide de voorsprong via 42-54 na 23 minuten tot 54-64 aan het halfuur. Oostende leidde maximaal met 18 eenheden bij 62-8 na een korf van Mwema op een tweetal minuten van het eindsignaal. Welsh boekte met 20 punten (9 op 11 tweepunters en 2 op 4 vrijworpen) en 9 rebounds de hoogste computerevaluatie. Troisfontaines deelde met 7 stuks de meeste assists uit. Oostende had een licht overwicht in de rebounds (33-35).