Filou Oostende bereikt zijn eerste century-score van het seizoen

Olivier Troisfontaines domineerde het vierde kwart.© PR

Na een verwoestend eerste kwart kende Filou Oostende geen enkele moeite om te zegevieren in Mechelen. De Gjergja-boys peuzelden de Kangoeroes op: 73-104.

Kangoeroes Mechelen kwam uit een quarantaine-periode en wist even niet goed in welke parochie hun basketzaal stond. Oostende walste over de thuisploeg. Op assist van Djordjevic opende Nakic de score: 0-3. Vanuit alle hoeken bombardeerde de bekerhouder zijn uitdager. Schwartz overschreed bij 5-15 al de grens van tien punten. Djordjevic plofte een twintiger bij 5-26 op het bord. Dat was het gevolg van een 0-16-run, de grootste van de avond trouwens. Van der Vuurst bombardeerde tot 11-41. Met zijn derde driepunter legde Gillet de onwaarschijnlijke 11-44-stand na het openingskwart vast. Oostende had in die tien eerste minuten 15 van zijn 16 aanvallen positief afgewerkt. Dat is een afwerking aan 93,8 procent!

Oostende, met nu ook een stevige Sylla tussen de lijnen, racete verder tot een 15-54-tussenstand. Dat was de maximale kloof van de match, 39 punten. Daarna reageerden de Kangoeroes met een 7-0-sprintje: 22-54. Halverwege de match stapten de Oostendenaars met een indrukwekkende 27-64-voorsprong naar de kleedkamers!

Kangoeroes wou in de tweede helft de schade beperken en daarin slaagden ze ook. Meer zelfs, Oostende scoorde in het derde bedrijf amper elf eenheden. Aan het halfuur wees het scorebord 50-75-cijfers aan. Oostende had zijn foutenlast toen wel over dubbel zoveel spelers verdeeld als Mechelen.

Troisfontaines werd de Oostendenaar van het vierde kwart. Daarin tekende hij 14 van zijn 16 punten aan waardoor hij nog topschutter van de bekerhouder werd. Mechelen dat via Bogaerts 52-75 op het bord zette, trachtte de dertiger te vermijden. Op 1’19” van het eindsignaal vlamde Troisfontaines zijn derde bom door het netje: 69-99. Op pass van van der Vuurst plaatste de penetrerende Nakic de century (71-101) op het bord. Na een “and one” van Troisfontaines (71-104) legde Jonas Foerts de 73-104-eindstand vast. De tien opgestelde Oostendenaars scoorden allen, zes van hen eindigden in de dubbele cijfers. Buysschaert plukte 8 rebounds in 17 minuten.