Filou Oostende beëindigt meteen samenwerking met Marie De Clerck

Marie De Clerck.©VDB / Rudy Declerck VDB
Marie De Clerck.©VDB / Rudy Declerck VDB
Redactie KW

Marie De Clerck (46) is niet langer de algemeen directeur van landskampioen Filou Oostende. Gedurende twee jaar vervulde ze deze CEO-functie bij de Zeekapiteins. Haar opvolger wordt Jürgen Vanpraet (51).

Marie De Clerck, zelf een gewezen basketster en dochter van gewezen minister Stefaan De Clerck, kreeg deze week te horen dat Filou Oostende de samenwerking met haar meteen beëindigt. ’s Lands allerbeste basketclub werkt aan een nieuwe structuur naar aanleiding van de intrede in de BNXT league. Naar verluidt kon De Clerck niet altijd de verwachtingen van de bestuurders van de basketclub inlossen.

Leiding club

Marie De Clerck belandde in januari 2019 bij Filou Oostende toen voorzitter Johan Verborgh haar opmerkte als sollicitante voor een functie in het Economisch Huis.

Toenmalig clubcoördinator Marijke Schaepelinck heeft haar in die eerste zes maanden wegwijs gemaakt in de basketclub en haar de verschillende werkonderdelen leren kennen, met bijzondere aandacht voor het commerciële.

Schepen Wevelgem

Op 1 juli 2019 nam Marie De Clerck de leiding van de club in handen. Snel beperkte ze zich niet tot algemeen manager. Ook werd ze communicatieverantwoordelijke, sportief manager en voorzitster van de fanclub.

Sinds maart 2021 nam Marie De Clerck ook de taak van schepen in Wevelgem over van een zieke collega. “Op dit moment draait de basketclub door corona niet op volle toeren. Daardoor is er nu wel ruimte om in te springen”, vertelde Marie De Clerck toen aan De Krant van West-Vlaanderen .

Opvolger

Jürgen Vanpraet, Europees directeur van Think Pink, koepel van borstkankerorganisaties, volgt Marie De Clerck als algemeen directeur van de club op. Tot op heden was hij bestuurslid en persverantwoordelijke van Filou Oostende. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.