Felbevochten zege voor Melco Ieper tegen Soba Antwerpen

Vandermeersch bracht Melco terug in de wedstrijd (archieffoto). © VDB

Melco won na een slopend laatste quarter waarin het een voorsprong van 10 punten alsnog bijna prijsgaf tegen Soba Antwerpen. Eindstand: 77-79.

Melco zat op Soba Antwerpen meteen goed in de wedstrijd wanneer Robin Spaens zijn ploeg na 5 minuten op 4-7 bracht. Lambermont, Devacht en Leemans scoorden dan elk tweepunters waardoor Melco heel even op rozen zat. Soba kwam dan wel terug tot 12-13. Spaens en Debock gaven Melco tegen het eind van de eerste periode een comfortabele voorsprong van 10 punten: 12-22.

Ook in de tweede periode bouwt Melco rustig verder aan het behouden van de voorsprong. Net als in het eerste quarter laat Melco Soba tot op 1 punt naderen maar Mestdag maakt dan 8 punten in amper twee minuten en brengt Melco weer 10 punten voor. Aan de rust staat Melco uiteindelijk 15 punten voor 29-44. In de derde periode haalt Soba voor het eerst echt de bovenhand in de wedstrijd en loopt zo uit tot 16-9. Melco controleert dan verder de wedstrijd maar laat uiteindelijk het quarter aan Soba.

Met een voorsprong van 10 punten wordt het laatste quarter aangevat. Vandermeersch zet dan meteen met 3 lay up’s Melco opnieuw op de kaart: 53-64. Melco scoort dan de volgende 2 minuten geen punten meer en Soba komt zowaar gelijk 64-64. Vandermeersch, Spaens en Devacht scoren dan elk een driepunter en Melco lijkt opnieuw vertrokken. Dit is echter niet naar de wil van Soba, de Antwerpenaars komen tot 75-75 in de allerlaatste minuut en zelfs 77-77 in de laatste 14 seconden. Devacht lukt dan twee vrijworpen en bezorgt Melco alsnog de zege: 77-79.