Fabrice Martin zal ook de Two van Basket SKT Ieper coachen: “Ploeg uit de nood te helpen”

© EF

Frederik Geldof kan zijn taak als coach van de Two-ploeg van Basket SKT Ieper niet opnemen door persoonlijke redenen. Fabrice Martin, assistent bij de One en coach van de U21, zal deze taak voor volgend seizoen op zich nemen.

Het wordt een druk seizoen voor Fabrice Martin na bijna anderhalf jaar zonder basketbal. Hij wordt coach van de Two-ploeg, ter vervanging van Frederik Geldof. “Het is wel leuk om weer eens headcoach te zijn van een seniorploeg”, zegt Martin meteen. “Maar in de eerste plaats doe ik het om de club uit de nood te helpen. Het zou moeilijk geweest zijn om nu nog iemand te vinden. Bovendien zou die persoon zich ook nog moeten inwerken en helemaal vanaf nul moeten beginnen.”

Tussen de One en de Two is er al een stevige samenwerking. “We lopen dezelfde plays en passen dezelfde principes toe”, gaat Martin verder. “Dat maakt het gemakkelijk voor de spelers om eventueel aan te vullen waar nodig. De kern van de One is compleet met negen spelers. Als we tegelijkertijd match hebben met de One en de Two zal de One het doen met die negen spelers, tenzij er geblesseerden zijn. De Two krijgt voor mij nu de voorrang, maar als ik er bij de One kan bij zijn, dan zal ik dat ook doen.”

Tom Koopman

De kern van de One is volledig, na de komst van Tom Koopman. Hij speelde de drie voorbije seizoenen voor het Nederlandse Den Helder Suns. “We hebben een stevige kern, al vind ik wel dat we met Mattias Palinckx een serieuze sterkhouder kwijt zijn. Wat we mogen verwachten van de competitie is moeilijk te zeggen. Veel ploegen zwaaien met de coronapandemie, maar ik heb toch de indruk dat er veel teams versterkt zijn. Toch kijk ik er naar uit en we hopen ook weer op alle fronten mee te spelen voor de prijzen.”

Voor de Two-ploeg is het moeilijk voor Martin om doelstellingen te formuleren. “Ik heb geen idee aan wat ik me mag verwachten”, besluit Martin. “Ik heb links en rechts al eens gekeken en er zitten in de reeks enkele heel sterke ploegen. We zien wel wat het wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier