Ex-volleyspeelster in de wolken met nieuwe BCO-titel

Katrien De Decker met zoontje Ryan
Redactie KW

Katrien De Decker weet als geen ander hoe het eraan toegaat in de topsport op het allerhoogste niveau. De Oostendse ex-topvolleybalster is al sinds jaar en dag fan van BC Oostende.

“Ik ging destijds met mijn papa kijken naar Sunair in de Stallingen en nadien in de Mister V-Arena. De sfeer tijdens de play-offs was er onvergetelijk. Je moest er twee uur op voorhand aanwezig zijn om zeker te zijn van een plaatsje. Ik trainde zelf ook in de Fyzix, waar ik menig basketter heb leren kennen”, vertelt de leerkracht aan het Atlas Atheneum in Gistel, partner van Kurt Claeys en mama van Ryan (6), die bij de U8 speelt van Basket@Sea.

“Iedereen dacht dat het een overgangsjaar zou worden dit seizoen voor BC Oostende, maar de kern van de ploeg is gebleven. Door een perfecte scouting werden de gaatjes uitstekend opgevuld. Je hebt immers niet altijd grote namen nodig om een sterke ploeg te vormen. Het belangrijkste is dat ze een team zijn.”

“Coach Gjergja heeft de voorbije jaren al bewezen hoe goed hij wel is. Hij is mijns inzien ook de sleutel tot het succes van de club. Het is niet velen gegeven om zo lang bij dezelfde club te blijven, zeker niet in Oostende. Bovendien heeft hij ook oog voor de jeugd, wat ik alleen maar toejuichen.”

“De rol van kapitein Djordjevic mag je ook niet onderschatten. Hij is de leider zowel op als naast het veld. Mijn zoontje is grote fan van Jean Salumu. Ik heb hem de voorbije jaren ook zien groeien tot de speler die hij nu is. Mijn favoriet aller tijden blijft echter Sam Van Rossom, die intussen een goede vriend geworden is.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier