Eva Devliegher ruilt DS Waregem voor Dynamite Deerlijk

Christof Decraene

In navolging van Lara Gaspar tekende nu ook Eva Devliegher een overeenkomst bij Dynamite Deerlijk. Daarmee zet de ploeg van Benny Mertens zijn ambities kracht bij.

De 21-jarige Eva Devliegher trekt na drie seizoenen Declercq Stortbeton Waregem naar de buren van Dynamite Deerlijk. “Dit was meteen de ploeg die me het meeste aansprak”, opent de studente kinesitherapie uit De Panne. “Van die groep is geweten dat de sfeer daar altijd opperbest is. Ook hun spelwijze spreekt me aan. Met Benny Mertens krijg ik een coach waar ik nog niet mee werkte. Dat zal toch even aanpassen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in. Het zijn meisjes die er altijd honderd procent voor gaan en met ook Lara Gaspar erbij denk ik dat ze volgend seizoen met ons rekening zullen moeten houden. Met Celine Lemmers en Lore Capoen speelde ik nog samen in Waregem.”

Devliegher speelt zaterdag met DS Waregem nog de halve finale van de beker van België tegen Sint-Katelijne-Waver. Bij winst treft het naar alle waarschijnlijkheid Castors Braine in de finale. (ELD)