"Top om terug te zijn", zo steekt Emma Meesseman van wal woensdag na de eerste groepstraining waar de Belgian Cats volledig stonden. "Ik heb er lang naar uit gekeken om terug van de goeie sfeer met de Cats te kunnen genieten. Ik ben blij dat ik nu hopelijk mijn droom kan vervullen, de droom van de zesde plaats op het EK en de Olympische Spelen. Het moment is aangebroken om iets groots te doen voor het Belgisch basket."

Vorig jaar, voor het WK in Tenerife, waar de Cats bekroond werden met een vierde plaats, nam ze niet deel aan de WNBA, voor de eerste keer in zes jaar, maar deze keer vond ze een korte passage bij haar ploeg de Washington Mystics nuttig voor haar: "Ik leer zeer veel bij van mijn coach in de States. Wat ik daar leer, kan ik ook meenemen naar de nationale ploeg. Die vier weken in de WNBA hebben me sterker gemaakt."

Emma Meesseman, 26 jaar, kende een geweldig seizoen met haar ploeg Ekaterineburg. Ze pakte de titel in de Euroliga. "Dat was wel een leuk seizoen, dus met mijn vertrouwen zit het zeker goed. Ik heb geen geheim. Ik train gewoon hard met goede coaches en ik doe het graag, maar je kan Ekaterineburg niet vergelijken met de Belgian Cats. Het is totaal anders." Emma Meesseman heeft voor het eerst in de WNBA een Belgische ploegmaat, Kim Mestdagh. Meesseman: "'t Is leuk om een fellow-Ieperling bij mij te hebben om ervaringen te kunnen delen met iemand die weet hoe het in mijn Belgische wereld eraan toegaat. Ik ben echt blij dat ze er is".

Met Kim Mestdagh is tegenwoordig nog een tweede Ieperlinge aan de slag in de WNBA. © BELGA

De 29-jarige Kim Mestdagh heeft net haar eerste weken WNBA achter de rug en ze heeft het daar naar haar zin zo blijkt: "Een heel leuke ervaring tot hiertoe voor mij. Alles was nieuw, ik moest op korte tijd enorm veel bijleren, de spelsystemen bijvoorbeeld, maar ik vind het echt supertof." Kim Mestdagh en Emma Meesseman keren na het EK terug naar de WNBA.

(BELGA)

"Top om terug te zijn", zo steekt Emma Meesseman van wal woensdag na de eerste groepstraining waar de Belgian Cats volledig stonden. "Ik heb er lang naar uit gekeken om terug van de goeie sfeer met de Cats te kunnen genieten. Ik ben blij dat ik nu hopelijk mijn droom kan vervullen, de droom van de zesde plaats op het EK en de Olympische Spelen. Het moment is aangebroken om iets groots te doen voor het Belgisch basket."Vorig jaar, voor het WK in Tenerife, waar de Cats bekroond werden met een vierde plaats, nam ze niet deel aan de WNBA, voor de eerste keer in zes jaar, maar deze keer vond ze een korte passage bij haar ploeg de Washington Mystics nuttig voor haar: "Ik leer zeer veel bij van mijn coach in de States. Wat ik daar leer, kan ik ook meenemen naar de nationale ploeg. Die vier weken in de WNBA hebben me sterker gemaakt."Emma Meesseman, 26 jaar, kende een geweldig seizoen met haar ploeg Ekaterineburg. Ze pakte de titel in de Euroliga. "Dat was wel een leuk seizoen, dus met mijn vertrouwen zit het zeker goed. Ik heb geen geheim. Ik train gewoon hard met goede coaches en ik doe het graag, maar je kan Ekaterineburg niet vergelijken met de Belgian Cats. Het is totaal anders." Emma Meesseman heeft voor het eerst in de WNBA een Belgische ploegmaat, Kim Mestdagh. Meesseman: "'t Is leuk om een fellow-Ieperling bij mij te hebben om ervaringen te kunnen delen met iemand die weet hoe het in mijn Belgische wereld eraan toegaat. Ik ben echt blij dat ze er is".De 29-jarige Kim Mestdagh heeft net haar eerste weken WNBA achter de rug en ze heeft het daar naar haar zin zo blijkt: "Een heel leuke ervaring tot hiertoe voor mij. Alles was nieuw, ik moest op korte tijd enorm veel bijleren, de spelsystemen bijvoorbeeld, maar ik vind het echt supertof." Kim Mestdagh en Emma Meesseman keren na het EK terug naar de WNBA.(BELGA)