Emma Meesseman was in 25 minuten goed voor 22 punten, drie rebounds en evenveel assists. In het winnende kamp blonken ook Elena Delle Donne, MVP van de WNBA, en Kristi Toliver uit met respectievelijk 25 en 20 punten.

Zondag staat de eerste wedstrijd van de finale op de agenda, die volgens een 'best of 5' gespeeld wordt. De eerste twee partijen vinden plaats in Washington, de twee volgende duels op het veld van Connecticut Sun. Voor een mogelijke vijfde match keren de speelsters terug naar Washington.

Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Ze triomfeerde in 2016 met Los Angeles Sparks, maar speelde dat seizoen weinig.

Emma Meesseman was goed voor 22 punten in de vierde wedstrijd., NBAE via Getty Images
Emma Meesseman was goed voor 22 punten in de vierde wedstrijd. © NBAE via Getty Images

Kim Mestdagh kwam niet aan spelen toe, maar dat maakte haar niet minder trots op deze prestatie.

Opvallende aanwezigen in de zaal waren NBA-sterren Lebron James, Anthony Davis, Dwight Howard, Kyle Kuzma en Quinn Cook van de LA Lakers. Nog opvallender waren de tweets van Lebron James en Kyle Kuzma.

Bekijk hieronder enkele actiebeelden van Emma Meesseman:

(BELGA)

Emma Meesseman was in 25 minuten goed voor 22 punten, drie rebounds en evenveel assists. In het winnende kamp blonken ook Elena Delle Donne, MVP van de WNBA, en Kristi Toliver uit met respectievelijk 25 en 20 punten.Zondag staat de eerste wedstrijd van de finale op de agenda, die volgens een 'best of 5' gespeeld wordt. De eerste twee partijen vinden plaats in Washington, de twee volgende duels op het veld van Connecticut Sun. Voor een mogelijke vijfde match keren de speelsters terug naar Washington.Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Ze triomfeerde in 2016 met Los Angeles Sparks, maar speelde dat seizoen weinig.Kim Mestdagh kwam niet aan spelen toe, maar dat maakte haar niet minder trots op deze prestatie.Opvallende aanwezigen in de zaal waren NBA-sterren Lebron James, Anthony Davis, Dwight Howard, Kyle Kuzma en Quinn Cook van de LA Lakers. Nog opvallender waren de tweets van Lebron James en Kyle Kuzma.(BELGA)