Emma Meesseman lijdt met Washington Mystics eerste nederlaag

© belga
Redactie KW

Na drie zeges op rij heeft Emma Meesseman met haar WNBA-team Washington Mystics voor het eerst dit seizoen verloren. Chicago Sky haalde het na een spannend duel met 88-86.

Washington is de titelverdediger in de WNBA en had als enige van de twaalf ploegen nog niet verloren. Tegen Chicago leidde het team bij de rust (37-35) maar in de laatste twee quarters bleek de tegenstand net iets sterker (25-27, 24-26).

Emma Meesseman speelde zaterdag ruim een half uur mee. De Belgian Cat maakte negen punten, plukte negen rebounds en deelde zes assists uit. Ploeggenote Ariel Atkins werd met 24 punten topschutter van de partij.

Door het verlies moet Washington de leiding nu delen met Chicago, Seattle Storm en Minnesota Lynx, die ook drie keer wonnen in vier matchen. Indiana Fever, het team van Julie Allemand, staat achtste met een overwinning uit drie wedstrijden. Vandaag/zondag speelt Indiana tegen Atlanta Dream. Washington komt pas volgende week woensdag terug in actie tegen Las Vegas Aces.

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten