Emma Meesseman: “Ik realiseer me het nog niet, ik wil gewoon winnen bij al wat ik doe”

© (Foto Belga)
Redactie KW

Emma Meesseman en Kim Mestdagh zijn zondagochtend aangekomen in België na het behalen van de WNBA-titel met de Washington Mystics. De twee Belgian Cats gaven toe dat ze zich nog niet goed realiseren wat zich heeft afgespeeld. Meesseman, verkozen tot MVP van de Finals, gaf toe dat ze helemaal “leeg” was door “de intensiteit van de play-offs en de stress van de finalewedstrijden”.

“Ik realiseer me nog niet wat we gedaan hebben”, stelde Meesseman. “Er was zoveel stress, de hele week, ik was zenuwachtig. Het was gek, en het heeft veel energie gekost. Toen het eindsignaal weerklonk was ik gewoon gelukkig. Dit is zonder enige twijfel één van mijn mooiste ervaringen. Maar nu wil ik eerst en vooral naar huis gaan en een beetje slapen. Daarna zal echt doordringen wat we gedaan hebben.”

Eerder liet Mystics-coach Mike Thibault optekenen dat Meesseman het ontbrekende puzzelstukje was, vorig jaar verloor Washington de WNBA-finale tegen Seattle. “Dat de coach dat zei, zorgde niet voor meer druk. Want dat geloof ik eigenlijk niet. Vorig jaar zou ik niet in staat geweest zijn dit te doen. Ik was toen moe, wou van mijn familie genieten en dan speelde ik ook nog op het WK met de Belgian Cats. Ik ben nog altijd dezelfde speelster. Ik ben alleen agressiever geworden en ik neem mijn verantwoordelijkheid op. We hebben veel gewerkt met de staf, met resultaat. Ik wil me blijven verder ontwikkelen.”

Meesseman heeft nog enkele duidelijke doelstellingen. “De Olympische Spelen met België, dat blijft het belangrijkste doel. We moeten ons nog kwalificeren, maar het is een droom volgend jaar naar Tokio te gaan. En dan zijn er ook nog de kwalificaties voor het EK (vanaf 14 november, nvdr.). Ik wil ook trofeeën winnen met mijn Russische ploeg. Bij al wat ik doe wil ik winnen.”

Na ruim een week rust reist Meesseman verder naar Ekaterinburg, waarmee ze al drie keer de Euroleague won. Ze zal er woensdag niet bij zijn wanneer haar team op de eerste speeldag van die prestigieuze Europese competitie het in de Spiroudôme opneemt tegen Castors Braine.

Kim Mestdagh moest in de WNBA-finale toekijken vanaf de bank, maar ook zij is nog steeds onder de indruk van “een unieke ervaring”. “Ik heb van elke minuut genoten. Er was misschien een beetje frustratie dat ik op de bank bleef, want je werkt er natuurlijk hard voor. Je hoopt dan dat dat iets oplevert, en dat is misschien niet gebeurd zoals ik wou. Maar eens in de play-offs is de mentaliteit veranderd. Ik was er om energie te geven aan het team en was stand-by om te spelen”, stelde Mestdagh, die donderdag zal aansluiten bij haar Franse club Charleville-Mézières.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten