De MVP van de WNBA, de Amerikaanse Elena Delle Donne, liet een 'double-double' optekenen met 22 punten en tien rebounds. Ze leverde ook nog eens vijf assists af. Bij de bezoekers stak Courtney Williams er bovenuit met 26 punten.

Beide teams zijn op zoek naar hun eerste WNBA-titel. Dinsdag staat de tweede wedstrijd, opnieuw in Washington, van de finale op het programma. Die finale wordt volgens een 'best-of-three-systeem' afgewerkt.

Vorig seizoen waren de Washington Mystics, zonder Emma Meesseman, verliezend finalist in de WNBA. Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Wauters sloot in 2016 haar Amerikaanse carrière af met een kampioenschap met de LA Sparks.

(Belga)

De MVP van de WNBA, de Amerikaanse Elena Delle Donne, liet een 'double-double' optekenen met 22 punten en tien rebounds. Ze leverde ook nog eens vijf assists af. Bij de bezoekers stak Courtney Williams er bovenuit met 26 punten.Beide teams zijn op zoek naar hun eerste WNBA-titel. Dinsdag staat de tweede wedstrijd, opnieuw in Washington, van de finale op het programma. Die finale wordt volgens een 'best-of-three-systeem' afgewerkt.Vorig seizoen waren de Washington Mystics, zonder Emma Meesseman, verliezend finalist in de WNBA. Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Wauters sloot in 2016 haar Amerikaanse carrière af met een kampioenschap met de LA Sparks.(Belga)