Emma Meesseman en haar collega topsporters mogen Verenigde Staten weer in

© belga
Redactie KW

Minister van Binnenlandse Veiligheid Chad Wolf tekende vrijdag een decreet dat topsporters toelaat naar de Verenigde Staten terug te keren.

Als na de coronacrisisis de Amerikaanse basketbalcompetities NBA en WNBA van start gaan, zal dat met de buitenlandse toppers als de Sloveen Luka Doncic (Dallas Mavericks), Emma Meesseman (Washington Mystics) en Julie Allemand (Indiana Fever) kunnen gebeuren. Minister van Binnenlandse Veiligheid Chad Wolf tekende vrijdag een decreet dat topsporters toelaat naar de Verenigde Staten terug te keren.

“Amerikanen hebben sport nodig”

Bedoeling is om de NBA, WNBA, MLB (baseball), NHL (ijshockey), maar ook het golf- en tenniscircuit de kans te geven om de competitie weer op te starten.In de strijd tegen het coronavirus sloot de Amerikaanse president Donald Trump in maart de grenzen. Alleen Amerikaanse staatsburgers konden nog terugkeren. “Professionele sportevenementen dragen bij aan de economie, maar zijn ook een een bron van nationale eenheid en trots voor de samenleving“, verklaarde Wolf over zijn beslissing. “Amerikanen hebben in de huidige context sport nodig. Het is tijd om de economie weer aan te zwengelen en onze topsporters aan het werk te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier