Elias Lasisi krijgt beperktere sanctie en is speelgerechtigd tegen Limburg United

In maart speelden beide ploegen de finale van de beker van België. Daarin waren de Antwerp Giants een maatje te sterk. © a-BELGA
Redactie KW

Elias Lasisi mag vrijdagavond met Filou Oostende meespelen in de wedstrijd te Hasselt tegen zijn ex-club Limburg United. Zijn straf is aanzienlijk verminderd, naar verluidt ook door onjuiste verklaringen van de referees.

Na zijn vijfde fout in Luik-Oostende op dinsdag 9 april zocht Elias Lasisi vrijwillig fysiek contact met de rug van scheidsrechter Nick Van den Broeck. De sanctie, die twee dagen later door een snelrechter uitgesproken werd, was stevig: ruim 8,5 maand schorsing waarvan iets meer dan 3,5 maand voorwaardelijk over een periode van twee jaar. Plus een boete van 2.500 euro met uitstel op 1.500 euro voor een periode van 24 maanden.

Niet zijn club Filou Oostende, wel speler Elias Lasisi ging in beroep. Dat werd eind vorige week behandeld. De liga heeft nog niet gecommuniceerd over het arrest, maar de schorsing zou herleid zijn tot zes speeldagen plus een effectieve geldboete van 1000 euro. Die zes speeldagen zijn inmiddels al voorbij. Zo zou Lasisi vrijdag mogen aantreden in de match op Limburg United.

Scheidsrechters en commissaris spraken in hun verklaringen ook over een kopstoot. Ze verklaarden eveneens dat Lasisi met zijn armen zou geslagen hebben. Eveneens werd genoteerd dat zijn ploegmaats Lasisi hebben weggetrokken. De videobeelden toonden aan dat deze drie verklaringen onjuist zijn. Zo was het duidelijk dat Lasisi onmiddellijk en vrijwillig na het vrijwillig fysiek contact het terrein verlaten heeft.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier