Ekaterinenburg, opnieuw met Emma Meesseman, begint goed aan de kwartfinales

© BELGA
Redactie KW

Emma Meesseman heeft dinsdag haar terugkeer gevierd bij haar club Ekaterinenburg. De Russische vrouwen wonnen hun eerste duel in de kwartfinales van de EuroLeague basketbal voor vrouwen makkelijk tegen het Letse TTT Riga. Het werd 78-45 (rust: 39-13). Ekaterinenburg leidt zo in het best-of-three-systeem, dat bij de laatste acht gehanteerd wordt, met 1-0.

Meesseman blesseerde zich drie weken geleden aan de enkel, de dag voor de wedstrijd van Ekaterinenburg bij Castors Braine op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de EuroLeague.

Tegen Riga maakte ze haar comeback met dertien speelminuten. Daarin scoorde ze acht keer, nam ze vijf rebounds, gaf ze één assist en leed ze één keer balverlies.

De tweede wedstrijd van de kwartfinales, in Letland, vindt vrijdag plaats. Een eventuele derde wedstrijd gaat volgende week woensdag door in Rusland.

In de andere kwartfinales treft het Hongaarse Sopron het Franse Bourges, ontmoet het Russische Kursk het Poolse Polkowice en speelt het Tsjechische Praag gastheer voor het Turkse Fenerbahçe.

De Final Four wordt georganiseerd van 12 tot 14 april. De gaststad moet nog gekozen worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier