Eerste seizoensnederlaag voor Filou Oostende

©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Oostende-Bergen was zondagnamiddag een vooruitgeschoven wedstrijd van het tweede seizoensdeel. Beide ploegen hadden hun twee poulematchen gewonnen. Kampioen Oostende verloor met 72-75 tegen vice-kampioen Bergen.

Oostende miste drie kernspelers. In de ziekenboeg kreeg Gillet, die out is door zijn enkel, gezelschap van Buysschaert. Hij is gekwetst aan zijn hiel. Bovendien zat Bratanovic in quarantaine. Bij Bergen was enkel Giancaterino afwezig omwille van een kwetsuur aan zijn heup. Nakic en Welsh, die zaterdag nog onzeker waren wegens kleine kwaaltjes, stonden aan de opworp naast Djordjevic, Schwartz en Sylla.

Nieuwe zuurstof

Servische punten van Nakic (9) en Djordjevic (2) brachten Oostende in de vijfde minuut 11-5 voorop. Op assist van Djordjevic dunkte Sylla 13-5-cijfers op het bord. Het was de hoogste tijd voor een time-out bij Bergen. Dat belette Nakic niet om na 6’53” aan de vrijworplijn de tienpuntengrens (18-8) te strelen. Bij zijn invalbeurt kreeg de jonge Nederlander Walleson meteen een mooie assist van landgenoot van der Vuurst. Hij dunkt die bal lekker door de mand. Ook legde hij, ditmaal na assist van Mwema, vlot de eindstand van het initiële kwart vast: 27-15.

Durham en Smith leidden de achtervolging van de Renards tot 31-27. Na een bom van van der Vuurst voerde Gjergja een viervoudige vervanging door. Djordjevic, Nakic, Schwartz en Sylla kwamen in de plaats van Mwema, Trpisfontaines, van der Vuurst en Buysse. Alleen Welsh bleef op het parket. Een bom van Schwartz gaf Oostende nieuwe zuurstof: 39-29.

Heil in time-out

Na de rust (45-36) pakten Smith en co met een stevige 0-13-run in vier minuten uit. Bergen leidde met 45-49. De Oostendenaars maakten 49-49 gelijk, maar de bezoekers hielden de controle over het derde kwart vast. Dat leidde zelfs tot een 51-58-voorsprong. Aan het halfuur leidde Bergen met 56-61. Gjergja vatte het vierde kwart aan met het vijftal van der Vuurst-Troisfontaines-Mwema-Nakic-Welsh . Schwartz tekende de aansluitingstreffer (64-65), maar Smith stak met zijn 25ste punt bij 64-71 zijn hand naar de zege uit. Nog 2’23” op de klok en Gjergja zocht zijn heil in een time-out.

Djordjevic (lay-up) en Troisfontaines (twee vrijworpen) brachten de kustploeg bij 68-71 dichter in het spoor van Bergen. Nog 35 seconden en een time-out van coach Bosnic. Smith dribbelde geruime tijd, maar verloor de bal aan Schwartz die Djordjevic bediende. Een aandringende Smith kan 70-71 niet verhinderen. Nog 9 seconden en 9 tienden. Dan een time-out-aanvraag door Bergen. Daarna volgden nog zes omgezette vrijworpen: Durham (70-73), Djordjevic (72-73) en Cage (72-75). Troisfontaines zag zijn ultieme bom slecht landen. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.