Eenvoudige overwinning van Filou Oostende tegen Brusselaars

Vincent Kesteloot was goed voor 19 punten en drie rebounds. © VDB

Met deelzeges in elk van de vier kwarts kwam de overwinning van Filou Oostende nooit in gevaar. De eindstand kon best ruimer zijn dan 83-68.

Desiron en Kesteloot leverden het grootste aandeel van de eerste breuk aan 16-10. De Brusselaars waren helemaal niet onder de indruk. Van de vijf Oostendse balverliezen maakten ze handig gebruik om tot 18-17 te naderen De vroege foutenlast van Fieler, twee fouten in de vierde minuut, stoorde het Oostendse spel niet. De Amerikaanse forward scoorde maandagavond echter geen enkel puntje. Thompson (17 punten aan 64 procent, vijf rebounds en twee steals) was in de zesde minuut voor Desiron ingevallen. Het Oostendse thuispubliek maakte voor het eerst kennis met de Jamaicaanse center. En ja, dit was een positief debuut op Oostendse bodem.

In het tweede quarter verbreedde Oostende snel het 20-17-verschil. Met een ‘and one’ raakte Lasisi na dertien minuten al de grens van tien punten verschil: 30-20. De bezoekers milderden opnieuw, ditmaal tot 32-26. Thompson en Kesteloot dunkten enkele keren waardoor het publiek iets sneller de handen op mekaar bracht.

Na de rust (45-37) halveerde Stevens onmiddellijk de achterstand. Djordjevic en Lasisi dropten snel elk een bom waardoor de kloof opnieuw groeide: 53-41. Die voorsprong bleef bijna integraal tot het halfuur (61-50) behouden.

Na de bom waarmee Kesteloot (19 punten aan 60 procent, drie rebounds) het vierde bedrijf opende, reageerden Walker en Stevens tot 64-56. Coach Dario Gjergja had geen zin in een spannende slotfase en riep zijn manschappen in een dode minuut meteen ter orde. Lasisi en co plaatsten een 13-2. Bij 77-58 stond dan ook het maximale verschil op het bord. Oostende won moeiteloos met 83-68. Onopvallend had Mwema elf rebounds uit de lucht geplukte. De krullebol die ook drie assists uitdeelde, verrichte veel onzichtbaar werk en had een belangrijke inbreng in de winst. Zo deelt Oostende opnieuw met Antwerp Giants de leidersplaats.