Dynamite Deerlijk zwaar onderuit tegen Jeugd Gentson

Silke Storme, hier afgestopt door Evi Heyse. © ELD

In Top Division Women 1 is Dynamite Deerlijk er niet in geslaagd om rechtstreeks concurrent voor de play-offs BBC Jeugd Gentson opzij te zetten. Het werden duidelijke 71-50-cijfers.

Deerlijk, dat precies een maand geleden wel aan het langste eind trok tegen de Oost-Vlamingen, begon matig aan de partij: 10-4. Onder impuls van Marie Vandenbroecke stond het 15-9 na 10 minuten spelen. Mukeba zorgde voor de 15-13 maar daarna stokte de aanvalsmachine. Gentson rook bloed en stoomde door naar een 28-15-ruststand.

Dynamite begon de tweede helft hoopgevend met een 0-5. Lang duurde die opflakkering echter niet. De thuisploeg diepte de kloof terug uit tot 16 punten na driekwart spelen: 47-31. Via een bom van Lisa Foucart werd de achterstand nog herleid naar 12 punten (59-47). Gentson bleef echter heer en meester waardoor het zijn voorsprong terug uitdiepte tot een twintiger. Eindstand 71-50.

Door deze nederlaag wipt Gentson voorlopig over Deerlijk naar de achtste plaats. Zondag kijken de dames van coach Benny Mertens Upkot Sparta Laarne in de ogen. Afspraak om 14 uur in de Gaverhal.