Dynamite Deerlijk verslaat Sparta Laarne

Silke Storme was topscorer met 20 punten. © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won Dynamite Deerlijk op het veld van Upkot Sparta Laarne met 65-80. Door deze zege, en een zes op zeven, blijft de ploeg van coach Benny Mertens mee de ranglijst aanvoeren.

Dynamite begon het best aan de partij: 0-4. Lang duurde dit echter niet. Via Rondinelli kwamen de Oost-Vlamingen op voorsprong en sloegen meteen een kloofje: 13-6. Een voorsprong die op het bord bleef (17-12) tot Lisa Foucart een bom dropte: 17-15 na 10 minuten. Onder impuls van Celine Lemmens nam Deerlijk de rol over in de tweede periode: 19-24. Een bonus die maximaal 10 punten bedroeg in de eerste helft: 25-35. Laarne milderde nog tot 27-35 via Putman.

Na de rust namen de bezoekers de touwtjes definitief in handen. Een collectief sterk acterend Dynamite diepte de kloof uit tot 17 punten. Rondinelli bracht de bordjes op 49-62 na driekwart spelen. In de slotperiode was Laarne niet meer bij machte om Deerlijk nog iets in de weg te leggen. Eindstand 65-80. Volgende week zondag ontvangt leider Deerlijk met BBC Sint-Katelijne-Waver de vijfde in de stand.