Dynamite Deerlijk uitgeschakeld in beker van België

Lore Capoen (rechts) in duel met Dosseau van Monceau. © foto EL

In de achtste finale voor de beker van Belgie verloor Dynamite Deerlijk op eigen terrein van Spirou Monceau, de hekkensluiter in de Top Division Women 1. Het werd 55-63.

Deerlijk, zonder de zieke Kim Snauwaert, begon de partij heel goed, 10-2. Onder impuls van Celine Lemmens die 14 punten op rij maakte stoomde het door naar 18-10 na 10 minuten. Deerlijk bouwde zijn voorsprong uit tot maximaal 14 punten (28-14) maar liet Monceau terug komen tot 31-22 aan de rust. De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. Na 3.24 spelen in de tweede helft kwam het Spirou voor het eerst op voorsprong, 33-34. Dynamite klampte nog even aan maar kon niet verhinderen dat het met zes punten in het krijt aan de slotperiode begon, 42-48. Een heel jong Monceau ging op zijn elan door en kwam maximaal 10 punten voor, 46-56. Drie bommen in de slotfase konden het tij niet meer doen keren.

Quarterstanden: 18-10/31-22/42-48/55-63

Speelden: Poffyn 4, Bauters, Storme 3, Degels 1, Delmulle 10, Capoen 3, Raman 10, Lemmens 17 (4×3), Naessens 2, Foucart 5.