Dynamite Deerlijk probleemloos voorbij Antwerp Giants

Topscorer Lara Gaspar in duel met Angela Beadle. © ELD

In Top Division 1 behaalde Dynamite Deerlijk zijn negende overwinning van het seizoen tegen Antwerp Giants. Het werd 88-51.

Dynamite, dat het de rest van deze campagne moet stellen zonder Silke Storme, begon verschroeiend aan de partij. Gaspar opende met zes punten op een rij. Kapenga en Devliegher diepten uit tot 24-5. De Giants gapten naar adem en zagen de dames van coach Benny Mertens uitlopen tot 36-10 na 10 minuten spelen.

Correal zorgde er in haar eentje voor dat de bezoekers meer evenwicht brachten in de tweede periode. Deerlijk vond vijf minuten lang de weg naar de ring niet, waardoor Antwerp milderde tot 46-24 aan de rust.

De thuisploeg kwam uit de kleedkamer zoals het de wedstrijd begon. Antwerp bezweek onder de druk en incasseerde 18 punten in vijf minuten: 64-28. Ondertussen kregen de talentvolle jongeren van Dynamite al ruim de gelegenheid om te tonen wat ze in hun mars hebben.

In een overbodige slotperiode viel Ruth Leire nog uit met een enkelblessure. Eindstand 88-51. Door deze zege staat Deerlijk op een voorlopige derde plaats. Volgend weekend komen de Liège Panthers op bezoek naar de Gaverhal om 11.15 uur.

Quarterstanden: 36-10/46-24/70-39/88-51

Speelden: Strumane 4, Leire, Bevernage 2, Degels 9, Delmulle, Capoen 6, Kapenga 10, Raman, Lemmens 14, Gaspar 20, Devliegher 16, Foucart 7.