Dynamite Deerlijk onderuit tegen Basket Willebroek

Isabelle Degels in actie. © ELD

In Top Division Women 1 verloor Dynamite Deerlijk zijn eerste thuismatch van het seizoen. Tegen promovendus Basket Willebroek werd het 60-65.

Deerlijk kon net als in zijn eerste wedstrijd niet rekenen op Janna Bauters die een meniscusscheur opliep. Dynamite begon furieus aan de partij (9-0) en liep al snel 15 punten uit. Willebroek herstelde daarna het evenwicht herleidde de kloof tot acht punten na 10 minuten. Beide ploegen vonden in de tweede periode heel moeilijk de weg naar de ring (8-8) waardoor we gingen rusten met 28-20. Pech was er voor Dynamite na twee minuten spelen in de tweede helft. Sterkhouder Silke Storme viel met een enkelblessure uit en kon niet meer verder. Aanvankelijk had de thuisploeg de touwtjes in handen maar de Antwerpenaren slopen punt per punt dichterbij.

Met nog 1 minuut te gaan in de derde periode was alles te herdoen, 40-40. In een slotperiode waarin nog alles mogelijk bleek, was Willebroek het trefzekerst. Een bom van topscorer Lisa Foucart kwam uiteindelijk te laat. Vanop de vrijworplijn klaarden de bezoekers de klus. Zondag staat het duel tegen Castors Braine op het programma in de Gaverhal. Drie dagen later trekt het naar Braine voor een vooruitgeschoven terugwedstrijd.