Dynamite Deerlijk onderuit na verlengingen tegen Namen en is uitgeschakeld

Eva Devliegher speelde een sterke partij. © ELD

In de kwartfinale van de play-offs sleepte Dynamite Deerlijk verlengingen uit de brand tegen Basket Namen Capitale. Daarin moest het echter zijn meerdere erkennen in de slotminuut. Het werd 71-69.

De thuisploeg begon via Serena-Lynn Geldof het best aan de partij: 4-0. Eva Devliegher zorgde in haar eentje voor de 6-8 voorsprong. Bommen van Lemmens en Delmulle hielden Deerlijk op voorsprong na 10 minuten spelen: 18-20. Opnieuw een driepunter hield Dynamite op voorsprong: 20-23.

Tot halfweg deel twee bleven beide teams naast elkaar: 31-31. Een driepunter van Kapenga en score van Devliegher bezorgden Deerlijk een bonus van vijf punten. Die voorsprong hielden de dames van coach Benny Mertens vast tot aan de rust: 38-40.

Eva Devliegher opende de score na de koffie. Een bom van Foucart bracht de West-Vlamingen vier punten voor: 47-51. Die voorsprong werd zes punten onder impuls van Devliegher. Ook nu bleef Dynamite overeind bij het ingaan van de slotperiode: 51-53.

Zelfde spelbeeld in de slotperiode. Deerlijk bleef aanklampen. Met nog twee minuten op de klok stonden de bordjes op 60-60. Devliegher miste daarna niet vanop de vrijworplijn, maar Da Silva bracht de stand terug in evenwicht. Meteen ook de stand na veertig minuten: 62-62.

In de verlengingen was het Gaspar die Deerlijk in de race hield: 64-66. Hendrickx bracht vanop de vrijworplijn Namen terug op voorsprong met nog ruim 1 minuut te spelen. Hanne Mestdagh diende Deerlijk met een bom de definitieve doodsteek toe: 71-66. Foucart mocht nog milderen vanop de vrijworplijn: 71-68. Gaspar zette de 71-69 eindstand op het bord. Meteen het einde van deze schitterende campagne van Dynamite Deerlijk die het de profs van Namen heel lastig maakte.

Quarterstanden: 18-20/38-40/51-53/62-62/71-69

Speelden: Foucart 9, Degels 5, Capoen 10, Devliegher 16, Gaspar 13, Delmulle 3, Lemmens 7, Kapenga 3, Leire 3.