Dynamite Deerlijk maatje te klein voor Kangoeroes Willebroek

© ELI

In Top Division Women 1 leed Deerlijk zoals verwacht een nederlaag tegen Willebroek, tweede in de stand. Het werd 69-87.

De bezoekers gingen het best van start (0-4) maar Lore Capoen stelde in haar eentje orde op zaken, 8-6. Een driepunter van Celine Lemmens bracht Dynamite 11-8 op voorsprong. Van Malderen knalde de 13-20 cijfers na 10 minuten op het bord met een bom. Via Ellen Lauwers stond de twintiger (22-46) halfweg op het wedstrijdblad. Deerlijk kwam gretig uit de kleedkamer en herleidde de achterstand tot 47-61. Onder impuls van Silke Storme kwam Deerlijk nog flink opzetten (60-71), met nog ruim zes minuten te spelen. Willebroek begaf niet en bouwde zijn bonus terug uit tot 63-85. Lore Capoen zette de 69-87 eindstand op het bord. Zaterdag trekt Deerlijk, dat voorlopig zevende staat, naar het als derde geklasseerde DS Waregem.

Quarterstanden: 13-20/25-46/47-63/69-87

Speelden: Poffyn 8, Bauters 8, Storme 9, Degels, Delmulle 6, Capoen 14, Raman 1, Snauwaert 5, Lemmens 11, Naessens, Foucart 7.