Dynamite Deerlijk maatje te klein voor Castors Braine

Lisa Foucart, met 26 punten, was in topvorm.

In Top Division Women 1 leed Dynamite Deerlijk zoals verwacht een zware nederlaag tegen landskampioen Castors Braine. Het werd 48-112.

Deerlijk kon niet rekenen op de geblesseerden Janna Bauters en Silke Storme. Braine begon verschroeiend aan de partij, 0-22. De thuisploeg kon enkel reageren via een uitmuntende Lisa Foucart. Het was 5-32 na 10 minuten spelen.

De bezoekers gingen ook in deel twee door op hun elan. Opnieuw zorgde Foucart voor de Deerlijkse scores. Met maar liefst 20 punten in de eerste helft zorgde ze in haar eentje voor een aanvaardbare 27-57 tussenstand halfweg.

Ook na de rust bleven de Walen de wet dicteren. Enkel vanop afstand kon Dynamite de weg naar de ring vinden. Foucart maakte haar zesde en zevende driepunter van de middag. Met nog ruim vier minuten op de klok stond reeds de century op bord, 43-99. Eindstand 48-112. Woensdag staat de vooruitgeschoven terugwedstrijd op de kalender.

Quarterstanden: 5-32/27-57/38-85/48-112

Speelden: Poffyn, Leire, Degels, Delmulle 6, Capoen 6, Raman 3, Lemmens 6, Mukeba 1, Kapenga, Foucart 26 (7×3). (ELD)