Dynamite Deerlijk buigt pas in slotfase tegen Belfius Namur

Lisa Foucart was goed voor zeven driepunters. © ELD

In de Top Division Women 1 moest Dynamite Deerlijk pas in de slotminuten het hoofd buigen tegen profteam Belfius Namur Capitale.

Het werd 55-62. Lisa Foucart eiste de hoofdrol op door zeven driepunters door het net te jagen. Deerlijk moest het stellen zonder Nele Poffyn en Phebe Raman (examens). Kyara Linskens opende voor Namen de score maar een bom van Lisa Foucart bracht de thuisploeg op voorsprong. Vanop de vrijworplijn sloeg Dynamite een kloofje, 7-2. Opnieuw Foucart en Lemmens brachten de score op 12-5. Gomez zette de 15-15 tussenstand na 10 minuten op het bord. Namen putte vertrouwen en kwam via Rozenberga op 18-26. Driepunters van Foucart en Degels zetten de bordjes terug gelijk, 28-28. De jonge Bechoux mocht de 31-34 ruststand neerzetten.

Uitblinkster Lisa Foucart bracht de thuisploeg met een bom opnieuw op voorsprong (36-34). Tot 45-45 gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Sofie Hendrickx bracht Namen op 45-49 na dertig minuten. Via Linskens duwden de bezoekers door tot 45-56, maar dat was zonder Foucart gerekend. Twee bommen op rij later stond het 53-57 met nog drie minuten op de klok. Deneil knalde de Deerlijkse hoop met een driepunter aan diggelen. Gomez mocht vanop de vrijworplijn de 55-62 eindstand vastleggen.

(ELD)

Quarterstanden: 15-15/31-34/45-49/55-62

Speelden: Bauters 2, Storme 8, Degels 5, Delmulle 3, Capoen, Kapenga, Snauwaert 6, Lemmens 6, Naessens 4, Foucart 21 (7×3)