Dusan Djordjevic blijft nog een jaar langer bij Filou Oostende

Redactie KW

Wat alle supporters hoopten, heeft het bestuur van Filou Oostende zaterdag bevestigd. Kapitein en spelverdeler Dusan Djordjevic verdedigt ook volgend seizoen het rood en geel van de kustploeg. Djordjevic was al tien seizoenen het hart van de ploeg.

“Deze Dôme is mijn thuis, weg van huis”, zegt Dusan Djordjevic, wiens roots in de Servische hoofdstad Belgrado liggen. “Nooit had ik gedacht dat we zo ver zouden geraken. We bereikten een perfecte 10. Mij en Dario? Hoe is het ontstaan? Ik weet het niet. Het gebeurde gewoon. Nu zijn we vrienden, broeders. Mijn teamgenoten zijn strijders. Jonge strijders”, wijst de 38-jarige spelverdeler op de leeftijd van de meeste makkers in het kampioenenteam.

Oorlog

De helft van het dozijn is 22 of jonger. “Vorig seizoen was het oorlog. Een generaal houdt van een oorlog”, lacht Djordjevic wiens koosnaampje “The General” is. “Met een perfecte 10 zou dit het perfecte einde kunnen zijn. Maar het kan ook het perfecte begin zijn. Ik ben klaar voor een hemelse 11. Ik doe er nog een seizoen in Oostende bij”, besluit de point guard, de onmisbare schakel van de kampioenenformatie.

In de reguliere competitie was Djordjevic goed voor 6,8 punten, 2 rebounds en 4 assists in 19’06”. In de play-offs boekte hij 6,4 punten, 1,4 rebounds en 4,5 assists in 20’30”. In de beker van België noteerde Djordjevic 5,4 punten, 1,8 rebounds en 4,8 assists in 21’12”. In de Champions League was hij goed voor 4,8 punten, 1,5 rebounds en 4,3 assists in 17’12”. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier