Dubbele winst voor Melco Ieper

Louis Hazard van Melco op de vorige speeldag in actie tegen Lier. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het werd een druk weekend voor Melco Ieper. Zaterdagavond werd voor de beker van Vlaanderen thuis gespeeld tegen KB Gistel Oostende Two. Na 71-65 winst bekert Melco ook in Vlaanderen een ronde verder. Eerder werd de 1/8 finale bereikt van de Beker van België. Zondag dan werd naar Lommel afgereisd voor een in te halen competitiewedstrijd. Ook die wedstrijd werd gewonnen: 78-92.

Het eerste quarter stond Melco 6 punten in het krijt (26-20). Mertens en Hazard werkten in de slotminuut nog een achterstand weg van 9 punten. In het tweede quarter probeerden de Ieperlingen de kloof te dichten vooral met El Hadji Fall en Hazard (31-29) maar daarna liep de thuisploeg steeds verder uit. Er werd gerust met 50-39.

In het derde quarter kwam Melco beter en beter in de wedstrijd. De driepunter van Mertens zorgde voor een ommekeer waarna Hazard en Palinckx de thuisploeg zo goed als op de knieën kregen: 63-62. De thuisploeg werd bij de eerste seconden van het vierde quarter op achterstand geplaatst na de lay-up van Palinckx: 63-64. Die voorsprong werd in de volgende speelminuten flink uitgebouwd en Melco kon uit het verre Limburg terugkeren met een derde competitiezege op rij: 78-92.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.