DS Waregem zoals verwacht uit de beker gewipt door Namen

Lara Gaspar speelde een sterke wedstrijd. (Foto EL)
Redactie KW

Declercq Stortbeton Waregem won de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tegen Belfius Namur Capitale met 76-61, maar dat volstond niet om het grote verlies van vorige week (107-70) goed te maken.

Nadat Waregem vorige week kansloos de boot in ging in de heenwedstrijd met 107-70 werd dit een overbodige wedstrijd. DS die het moest stellen zonder de zieke Jasmina Rosseel begon het best aan de partij (7-0 en 14-6) onder impuls van de Amerikaanse Shanavia Dowdell. Namen bood vooral weerwerk via Orekhova maar DS kon de tweede periode aanvatten met 20-15. Eva Devliegher zette de maximale voorsprong van acht punten (23-15) op het bord. De bezoekers slopen stilaan terug in de wedstrijd via Sissoko en tegen de rust aan was hun achterstand herleid tot 35-32. Na 4.38 spelen in de tweede helft kwam Namen voor het eerst op voorsprong (38-39). Waregem was echter niet van slag en liep via een sterk spelende Lara Gaspar uit tot 53-42 na 30 minuten. Ook in de slotperiode was het Gaspar die haar ploeg op sleeptouw nam. Miete Celus bracht de thuisploeg 15 punten op voorsprong (70-55) met zes punten op rij. Namen bood nog weinig weerwerk waardoor DS afstevende op een deugddoende overwinning en zo vertrouwen tankte voor de wedstrijd van zondag tegen Castors Braine.

Vertrouwen tanken

“We wilden in ieder geval een degelijke match spelen na de heenmatch,” zegt coach Marc Foucart. “We hebben goed weerstand geboden. Celien Lemmens deed een schitterende job als vervanger van Jasmina Rosseel. We moesten wel alert blijven om de zege thuis te houden. Zondag zal er normaal gezien tegen Braine niet veel te rapen zijn maar we gaan er toch voor gaan.” Bij de thuisploeg was Lara Gaspar één van de uitblinkers. “Dit was toch beter dan onze voorgaande partijen tegen Namen. Dit moet ons het nodige vertrouwen geven voor onze volgende wedstrijden tegen Braine, Monceau en SKW. Zondag tegen Braine zal het in ieder geval een hardere match worden. We moeten erin geloven dat het kan. Ik ben nu volledig af van de rugpijn die ik had in januari en voel dat de goeie vorm aan het komen is,” zegt Lara Gaspar.

Quarterstanden: 20-15/35-32/53-42/76-61

Waregem : Nauwelaers 8, Celus 14, Lemmens 3, Dowdell 16, Capoen, Gaspar 19, S. Devliegher 7, E. Devliegher 3.

Namen : Deneil, Miljkovic 2, Sissoko 15, Bechoux 3, Delaere 6, Traore 13, Palusna 7, Lefevre 2, Baggio, Orekhova 11, Mayombo 2.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier