DS Waregem walst over KBOB

Declercq Stortbeton Waregem won het West-Vlaamse duel tegen KBOD-Glas Oostende Bredene met een overtuigende 94-47.

Oostende bleef in de openingsperiode onder impuls van Becky Massey vlot in het spoor van Waregem (16-14), maar moest toch een kloofje toestaan van vijf punten na de eerste periode, 22-17. Waregem schakelde een versnelling hoger en via Celus (17p in de eerste helft) bouwde het zijn voorsprong uit tot 39-24 aan de rust. De thuisploeg kwam heel gretig uit de kleedkamer en na 25 minuten spelen stond de dertiger op het bord, 58-27. Met nog acht minuten op de klok knalde Jasmina Rosseel met een driepunter de veertiger op het bord, 78-37. De maximale voorsprong liep nog op tot 49 punten. Lara Gaspar zette de 94-47 eindstand op het bord.

(EL – foto EL)

Quarterstanden: 22-17/39-24/70-37/94-47

Waregem: Rosseel 21 (4×3), Nauwelaers 7, Celus 21, Lemmens 2, Dowdell 15, Drake, Capoen, Gaspar 16, S. Devliegher 8, E. Devliegher 4.

KBOB: Peel 4, Grymonprez 5, Bernaert 3, Deforche 2, Bi. Massey 2, Heuzel 3, Surgeloose 4, Buysse, Bollenberg 5, Fransen 10, Be. Massey 9.