DS Waregem verslaat Belfius Namur

Q Wallace in duel met Sofie Hendrickx. © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal trok Declercq Stortbeton aan het langste eind in de topper tegen Belfius Namur Capitale. Het werd 74-66.

In het duel tussen de nummers vier en vijf in het klassement gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe: 15-14 na 10 minuten. Pas na drie minuten spelen in de tweede periode kwam er een eerste afscheiding via Lara Gaspar: 21-16. De bezoekers dichtten de kloof maar DS liep opnieuw uit onder impuls van de zusjes Devliegher. Ance Aizsila mocht de 38-30 ruststand op het bord zetten.

Tweede helft

Ook na de break bleef diezelfde kloof nog 5 minuten op het bord. Een collectief sterke Waregemse formatie liet daarna zien waartoe het in staat is. Namen hapte naar adem maar de thuisploeg kende geen genade: 67-48 na 30 minuten. Via Miete Celus stond in de slotperiode de maximale voorsprong van 22 punten op het bord: 70-48. Toen stokte de aanvalsmachine van de troepen van coach Jan Callewaert. Namen kwam nog even opzetten maar verder dan 74-66 kwam het niet meer. Verdiende zege voor Waregem, dat opklimt naar een voorlopig gedeelde tweede plaats. Volgend weekend trekt DS naar Luik.

Quarterstanden: 15-14/38-30/67-48/74-66

Speelden: S. Devliegher 13, Wallace 22, Celus 18, Bogaert, Gaspar 4, E. Devliegher 5, Aizsila 12.