DS Waregem verliest topper tegen Namen

Coach jan Callewaert kon DS Waregem niet naar de zege loodsen. © ELD

Declercq Stortbeton Waregem is er zaterdagavond niet in geslaagd om Belfius Namur Capitale opzij te zetten in de topper. Het werd 70-65.

Waregem kon nog niet rekenen op zijn Amerikaanse WNBA-speelster Lanay Montgomery. Beide ploegen hielden elkaar voortdurend in evenwicht in de eerste periode, 20-17 na 10 minuten. Sien Devliegher bracht de bordjes gelijk na drie minuten spelen in de tweede periode. Jacklin Nared zette de 35-31-ruststand op het bord.

Ook na de rust bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Waregem kwam via Miete Celus maximaal zes punten voor, maar Namen, onder leiding van Philippe Mestdagh, ging de slotperiode in met vier punten bonus, 50-46. De slotperiode bleef een nek-aan-nekrace tot 1 minuut voor het eindsignaal, 63-64. Foutenlast deed DS uiteindelijk de das om. Eindstand 70-65. (ELD)

Quarterstanden: 20-17/35-31/50-46/70-65.

Speelden: Aizsila 12, Celus 13, S. Devliegher 17, Gaspar 4, Nared 14, Bogaert, E. Devliegher 5.