DS Waregem verliest topper tegen landskampioen Castors Braine

Lore Devos in duel met Trahan-Davis. © EL

In de Top divisie van het damesbasketbal moest Declercq Stortbeton Waregem pas in de slotminuten de duimen leggen tegen Castors Braine. Het werd 66-77.

Waregem kon voor het eerst rekenen op zijn Amerikaanse topspeelster Shanavia Dowdell maar moest het stellen zonder de geblesseerden Eva Devliegher, An-Katrien Nauwelaers en Marjorie Carpreaux.

Braine ging het best van start en sloeg meteen een kloofje (2-9). De thuisploeg herstelde zich (10-13) maar ging toch de tweede periode in met zes punten in het krijt, 12-18. Via Trahan-Davis liepen de bezoekers uit tot 14-25. Michala Johnson bracht haar team terug tot 31-34 maar opnieuw Davis bouwde de voorsprong terug uit tot 34-40 aan de rust. Lara Gaspar bracht Waregem diep in de derde periode terug tot op 1 punt.

Even later zette Lore Devos de 53-52 score op het bord. Met nog zes minuten op de klok bracht diezelfde Devos de stand terug in evenwicht nadat de thuisploeg zes punten in het rood stond, 61-61. Uitblinker bij de bezoekers Kahleah Copper drukte daarna vlug alle hoop van DS op een stunt de kop in. Antonia Delaere zette de overdreven 66-77 eindstand op het bord.

Quarterstanden: 12-18/34-40/53-54/66-77

Speelden: Verelst 3, Celus 7, Bogaert, Devos 9, Gaspar 10, S. Devliegher 7, Johnson 19, Dowdell 11.