DS Waregem uitgeschakeld in halve finale play-offs

Lara Gaspar (links) van DS Waregem in duel met Sofija Aleksandravicius. (Foto ELD)

DS Waregem heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de tweede wedstrijd van de halve finale in de play-offs.

Na de rust moest het zijn meerdere erkennen in profteam Belfius Namen. Het werd 79-58.

Waregem begon het best aan de wedstrijd via Sien Devliegher, 0-6. De thuisploeg bleef aanklampen (8-10) maar DS liep toch maximaal acht punten uit, 8-16. Namen was niet onder de indruk en vocht onder impuls van Buttler terug. Na 10 minuten spelen nam de thuisploeg een bonus van 4 punten, 24-20. Onder impuls van Miete Celus kwamen de bezoekers terug tot op één punt (25-24) maar vanaf dan nam Belfius definitief de bovenhand, 45-35 aan de rust.

Na de rust ging de thuisploeg op zijn elan door en na 8 minuten spelen in de tweede helft kon Malashenko de twintiger op het bord zetten, 59-39. In de slotperiode liepen de gastheren nog tot 26 punten uit. Waregem milderde nog maar toen was de wedstrijd al gespeeld en de uitschakeling een feit. Logische zege voor profteam Belfius Namen dat in de finale Castors Braine treft. Meteen het einde van het seizoen voor de dames van Marc Foucart die terug kunnen blikken op een schitterende campagne.

Quarterstanden: 24-20/45-35/64-46/79-58

Speelden: Celus 8, Dowdell 15, Gaspar 9, Devliegher 13, Bennett 4, Meylemans, Bettonvil 9, Lemmens, Capoen. (ELD)