DS Waregem opnieuw probleemloos voorbij Kangoeroes Willebroek

Declercq Stortbeton Waregem schakelde vorige week Kangoeroes Willebroek moeiteloos uit voor de Belgische beker met 48-78. Ook nu kende het niet de minste moeite in de Top Division Women One. Na een demonstratie werd het 96-68.

Waregem nam meteen de touwtjes in handen en kwam via een weergaloze Shanavia Dowdell (21 punten in de eerste helft) 10 punten voor na de eerste periode: 27-17. Enkel Serena-Lyn Geldof (ex-KBOB) kon voor de bezoekers wat weerwerk bieden. Een collectief sterk DS drukte het gaspedaal helemaal in en zag zijn voorsprong groeien tot 52-23 aan de rust. De thuisploeg controleerde na de break de wedstrijd en kwam bij het ingaan van de slotperiode op 76-40. Nadat een maximale voorsprong van 38 punten op het bord stond (52-90) liet de Waregemse coach Marc Foucart de teugels vieren. Willebroek kon zo wat van zijn achterstand goed maken maar kwam niet meer verder dan 96-68. Probleemloze zege dus voor Waregem dat het zaterdag opneemt tegen BBC Jeugd Gentson.

Quarterstanden: 27-17/52-23/76-40/96-68

Speelden: Rosseel 16 (4×3), Nauwelaers 9, Celus 6, Lemmens 2, Dowdell 31 (11 reb.), Drake 10 (13 reb.) Capoen, Gaspar 10, S. Devliegher 8, E. Devliegher 4.