DS Waregem nipt onderuit tegen Belfius Namen

Miete Celus (DS Waregem) gaat voorbij Briana Butler (Namur) (Foto ELD)

In de eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs moest Declercq Stortbeton Waregem nipt het onderspit delven tegen Belfius Namur. In een hoogstaande partij werd het 75-79.

De Amerikaanse Shanavia Dowdell opende voor Waregem de score tegen de profteam Namen. Via Lara Gaspar bleef de thuisploeg aanvankelijk in het spoor maar Briana Butler bezorgde de bezoekers een negenpuntenkloof na 10 minuten, 15-24. Waregem was echter niet onder de indruk en opnieuw Gaspar wist de kloof te herleiden tot 1 punt, 25-26. Aanwinst Olesya Malashenko zorgde er met een driepunter voor dat Namen kon rusten met 33-37.

Na vier minuten spelen in de tweede helft bracht uitblinkster Dowdell Waregem voor het eerst op voorsprong, 44-41. Gaspar zorgde voor een maximale voorsprong van 6 punten. Vanop de vrijworplijn shotte Butler de bezoekers terug op voorsprong bij het ingaan van de slotperiode, 53-54. Tot op vier minuten van het einde hielden beide teams elkaar in evenwicht, 65-65.

Vanop de vrijworplijn bezegelde Orekhova echter het lot van DS Waregem, 75-79. Collectief heel sterke prestatie van de thuisploeg die zaterdag op zoek moet naar een overwinning op het veld van Namen om zo een belle af te dwingen.

Quarterstanden: 15-24/33-37/53-54/75-79

Speelden: Inge Meylemans, Miete Celus 16, Shanavia Dowdell 32, Loyce Bettonvil 2, Lara Gaspar 13, Sien Devliegher 2, Alyssa Bennett 10.