DS Waregem naar halve finale play-offs na zege tegen buren van Tulikivi Deerlijk

In de derde en beslissende wedstrijd trok Declercq Stortbeton Waregem moeiteloos aan het langste eind tegen Tulikivi Deerlijk. Het werd 83-52.

Sien Devliegher © EL

Waregem opende de score via Shanavia Dowdell en liep al vlug 5-0 uit. Deerlijk was niet van de kook en ging vlot in het spoor van de thuisploeg mee (10-9). Tulikivi moest dan toch de rol lossen tegen het einde van de eerste periode, 21-14. In het tweede quarter was het Miete Celus die de scores van Dowdell overnam en met zes punten op rij de tienpuntenkloof inleidde. De bezoekers losten definitief tegen de rust aan, 38-24. Waregem kwam het best uit de kleedkamer en dikte zijn voorsprong al vlug tot een twintiger, 57-37. Tulikivi was niet meer bij machte om daar nog iets tegenover te zetten en kreeg in de slotfase nog een dertiger om de oren. Verdiende zege voor Waregem die een verdienstelijk Deerlijk tegenover zich kreeg in de play-offs. Volgende week woensdag staat de eerste wedstrijd in de halve finale op het programma tegen Belfius Namen in De Treffer.

(EL)

Quarterstanden: 21-14/38-24/54-33/83-52

Waregem: Meylemans 5, Celus 20, Lemmens, Dowdell 26, Bettonvil 5, Capoen, Breughe 3, Gaspar 5, Devliegher 7, Bennett 12.

Deerlijk: Poffyn 10, Delmulle 2, Storme 2, Degels 2, Boucquey 13, Verbeest 9, Raman 8, Snauwaert 4, Deneve, Wezenbeek 2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.