DS Waregem kan niet stunten tegen Castors Braine

Shanavia Dowdell was goed voor 20 punten en 9 rebounds. © Foto ELD

Declercq Stortbeton Waregem verloor zoals verwacht op het veld van Castors Braine in de Top Division 1. Het werd 74-53.

De bezoekers begonnen het best aan de partij, 5-10 en 12-18. Via Hanne Mestdagh kwam Braine terug in het spoor na 10 minuten, 17-18. Tot halfweg de tweede periode bleven beide ploegen in elkaars buurt, maar onder impuls van Trahan-Davis kon Castors een bonus bijeen sprokkelen van 4 punten bij de rust, 30-26. De thuisploeg ging na de pauze op zijn elan door en bouwde zijn voorsprong uit tot 16 punten na 30 minuten spelen. Via Shanavia Dowdell kwam Waregem nog even terug tot op 12 punten (58-46), maar moest dan definitief de duimen leggen. Julie Allemand mocht de eindstand op het bord zetten, 74-53.

Quarterstanden: 17-18/30-26/55-39/74-53.

Speelden: Nauwelaers 2, Celus 12, Dowdell 20, Drake 11, S. Devliegher 6, Rosseel, Gaspar 2, E. Devliegher.