Drie versterkingen voor KBGO Two: “We willen ons wapenen voor de stap naar eerste landelijke”

Olivier Debaere.

KBGO Finexa Basket@Sea Two is op weg naar de titel in tweede landelijke. Coach Olivier Debaere is al bezig met het huiswerk voor volgend seizoen. Hij wist ondertussen al drie aanwinsten te strikken.

Twee van de drie nieuwe spelers komen uit eigen huis. Nattan Heirman komt over van de One, Xander Covens zet de stap van de Three naar de Two. Van buitenuit komt Jonathan Selom Dela over van Basket Blankenberge. “Deze nieuwe spelers nemen we erbij als versterking met het oog op een competitie in eerste landelijke”, vertelt Olivier Debaere.

De trainer kan ook al bevestigen dat heel wat spelers aan boord blijven. “Dylan Heusequin, Kristaps Friedenbergs, Stephan Simoens, Jonas Grunewald, Arthur Catteuw en Colin Haentjes blijven aan boord. Met de andere spelers zijn de onderhandelingen nog bezig.”

De titel komt ondertussen heel dicht. “Na onze overwinning in Sint-Niklaas staan we drie matchen los op Erpe-Mere en vier of meer op alle andere ploegen. We gaan dan ook voluit voor een tweede titel op rij. De honger om ons te bewijzen in deze reeks is heel het seizoen groot gebleven, iets wat ik ook zie op training. Wat volgend seizoen zal brengen, zien we dan wel. We gaan eerst dit seizoen in schoonheid afronden en hopelijk zo snel mogelijk opnieuw netjes van de ringen gaan knippen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.